Χοιρινό σνίτσελ Εν Ελλάδι με λευκό σουσάμι, μαριναρισμένο σε αρωματικό γιαούρτι με καπνιστές πατάτες και ένα ντιπ μαγιονέζας με κάπαρη και αγγούρι. Ένα ξεχωριστό σνίτσελ που θα το απολαύσουν όλοι.
Υλικά
1 πακέτο χοιρινό σνίτσελ Εν Ελλάδι
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
50 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
5 γρ. σκόρδο πολτοποιημένο
ξύσμα από 1 λάιμ
20 γρ. ελαιόλαδο
4 γρ. αλάτι
3 γρ. πιπέρι
ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
4 αβγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. φρυγανιά λευκή
10 γρ. σουσάμι ωμό λευκό
ΝΤΙΠ ΤΑΡΤΑΡ
100 γρ. μαγιονέζα
20 γρ. κάπαρη ψιλοκομμένη
10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 γρ. πιπέρι μαύρο
40 γρ. αγγουράκι κορνισόν
ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
400 γρ. πατάτες baby
5 γρ. πάπρικα
40 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. δενδρολίβανο
5 γρ. τσίλι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
400 γρ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Μαρινάδα
Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε τη μαρινάδα για τα σνίτσελ. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λάιμ, το πράσο και το κρεμμυδάκι πολύ καλά ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε μέσα τα σνίτσελ για να πάει η μαρινάδα παντού. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σφάλμα RSS: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired
Πανάρισμα
Βγάζουμε τα σνίτσελ από το ψυγείο και ξεκινάμε το πανάρισμα βήμα βήμα. Πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά που την έχουμε ανακατέψει με το σουσάμι.
Ντιπ Ταρτάρ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα και όλα τα υπόλοιπα υλικά πολύ καλά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Πατάτες
Βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά, μόλις κρυώσουν τις κόβουμε στη μέση και τις κρυώνουμε. Αμέσως μετά τις σοτάρουμε πολύ καλά στο ελαιόλαδο μαζί με το δενδρολίβανο, το ψιλοκομμένο τσίλι και την πάπρικα μέχρι να ροδίσουν.
Σνίτσελ
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο, ζεσταίνουμε περίπου στους 160ºc και τηγανίζουμε για 6 λεπτά.
Σερβίρουμε τα σνίτσελ με τις πατάτες και το ντιπ.
Tip: Το σνίτσελ τρώγεται ευχάριστα αμέσως μόλις τηγανιστεί.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media