Τυρόπιτα ξεσκέπαστη, με μυζήθρα και άνηθο από τη Μάνη
Συνταγή για τυρόπιτα με μυζήθρα και άνηθο, από την Μάνη.
Υλικά (για στρογγυλό ταψί 38 εκ. )
1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
1 κιλό φρέσκο, ανάλατο τυρί (μπορούμε να βάλουμε μυζήθρα φουλ λιπαρών ή το πιο άπαχο ανθότυρο – με διαφορετικά, αν και εξίσου ενδιαφέροντα, αποτελέσματα), θρυμματισμένο με το χέρι
6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
150 ml γάλα φρέσκο
60 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα 2 φύλλα κουρού Χρυσή Ζύμη, το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το τυρί, τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ή με μια κουτάλα για 5 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε λίγο λαδάκι στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με πιπέρι, αν θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Την απολαμβάνουμε ζεστή αλλά και κρύα.