Συνταγή για εύκολη και γρήγορη πατατοσαλάτα με τζατζίκι.
Υλικά για 2-4 μερίδες
Για τη πατατοσαλάτα
1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας βρασμένο
2 κουταλιές της τζατζίκι
λίγο αλάτι
1 κύβο λαχανικών
5 πατάτες βρασμένες
Για το τζατζίκι
½ κιλό γιαούρτι
¾ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 αγγούρι
3 σκέλίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη πατατοσαλάτα
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό ,τον κύβο και τις πατάτες μας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο για περίπου 25 – 30 λεπτά.
Σουρώνουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ,κόβουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το καλαμπόκι και βάζουμε για 5′-10′ στο ψυγείο.
Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά μας , τα περιχύνουμε με το τζατζίκι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε την σαλάτα στην σαλατιέρα σερβιρίσματος.
Κρατάμε την σαλάτα μας κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.
Για το τζατζίκι
Παίρνουμε έναν τρίφτη και περνάμε από το χονδρό μέρος του το σκόρδο.
Από το χονδρό μέρος του τρίφτη, τρίβουμε και το αγγούρι και το στραγγίζουμε ώστε να φύγουν τα ζουμιά του.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε το αγγούρι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο να παγώσει και το τζατζίκι μας είναι έτοιμο.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media