Συνταγή για κρεμώδες γευστικό σορμπέ από ροδάκινα.
Υλικά για 12 μερίδες
6 Ροδάκινα ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ζάχαρη – 200 γρ.
Νερό – 200 ml
Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά για 12 μερίδες
6 Ροδάκινα ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ζάχαρη – 200 γρ.
Νερό – 200 ml
Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και βράστε τα για 4-5 λεπτά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε τον χυμό λεμονιού.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει πολύ καλά, μετά αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν φτιάξετε το σορμπέ.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα ροδάκινα.
Μοιράστε τα σε δύο σακούλες τροφίμων και αφήστε τα στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον.
Βάλτε τα παγωμένα ροδάκινα στον κάδο του πολυμίξερ και ξεκινήστε την πολτοποίηση σε μέτρια ταχύτητα.
Παράλληλα ρίξτε σταδιακά 250 ml από το σιρόπι και συνεχίστε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστεί το σορμπέ.
Μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως ή να το διατηρήσετε για αρκετές ημέρες στην κατάψυξη.