Σορμπέ με ροδάκινα

σορμπέ με ροδάκινα

Συνταγή για κρεμώδες γευστικό σορμπέ από ροδάκινα.

Υλικά για 12 μερίδες

6 Ροδάκινα ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Ζάχαρη – 200 γρ.

Νερό – 200 ml

Χυμός από μισό λεμόνι


Εκτέλεση

Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και βράστε τα για 4-5 λεπτά.

Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε τον χυμό λεμονιού.

Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει πολύ καλά, μετά αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν φτιάξετε το σορμπέ.

Headersalt
Σφάλμα RSS: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα ροδάκινα.

Μοιράστε τα σε δύο σακούλες τροφίμων και αφήστε τα στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον.

Βάλτε τα παγωμένα ροδάκινα στον κάδο του πολυμίξερ και ξεκινήστε την πολτοποίηση σε μέτρια ταχύτητα.

Παράλληλα ρίξτε σταδιακά 250 ml από το σιρόπι και συνεχίστε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστεί το σορμπέ.

Μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως ή να το διατηρήσετε για αρκετές ημέρες στην κατάψυξη.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media