Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

Συνταγή για κανελόνια με γέμιση σπανάκι και φέτα.

Υλικά για 4 μερίδες

250 γρ. Κανελόνια MISKO

για την σάλτσα ντομάτας

700 γρ. ντομάτες κονκασέ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

για την γέμιση

400 γρ. φέτα

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο και ελαφρά σοταρισμένο

2 αβγά

5-6 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αλατοπίπερο.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φέτα, την μισή ποσότητα γραβιέρας, το σπανάκι, τον βασιλικό, τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.

Γεμίζουμε με το μείγμα τα Κανελόνια MISKO.

Απλώνουμε 4-5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τα κανελόνια με τη σειρά.

Τα περιχύνουμε με την σάλτσα έτσι ώστε να καλυφθούν τελείως και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.


Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.

Τα ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με την υπόλοιπη γραβιέρα, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 220°C και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.


Πηγή

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *