Κρεμμυδόπιτα

Κρεμμυδόπιτα

Συνταγή για κρεμμυδόπιτα από τον Λάμπρο Βακιάρο.

Υλικά για ταψί 40×30

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κιχί (6 τεμάχια)
800 γρ. ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε λωρίδες)
300 γρ. πράσο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
200 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
200 γρ. κατσικίσιο κασέρι (τριμμένο)
80 γρ. + 105 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 γρ. κουρκουμά
2 μεσαία αυγά + 1 κρόκο
Αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 6 κ.σ./80 γρ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο για περίπου 10 λεπτά, ώστε να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Ανακατεύουμε συχνά.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 5 λεπτά, προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε.

Headersalt

Λαδώνουμε ένα ταψί 40×30 και τοποθετούμε 3 φύλλα στη σειρά ζαρωμένα, ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Με ένα πινέλο τα λαδώνουμε καλά, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα, αφήνοντας 1 εκατοστό κενό στην περίμετρο. Τέλος βάζουμε με τον ίδιο τρόπο τα άλλα 3 φύλλα και τα λαδώνουμε πολύ καλά.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον κρόκο αυγού και αλείφουμε τα φύλλα της πίτας, ώστε να πάρει ωραίο χρώμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media