![ΑΛΜΥΡΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ](https://saltandsugar.gr/wp-content/uploads/cwv-webp-images/2020/05/-%CE%9A%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91-%CE%9C%CE%95-%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9A%CE%99-%CE%A7%CE%9F%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%9F-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%91%CE%93%CE%A1%CE%99%CE%91-%CE%A1%CE%9F%CE%9A%CE%91-e1590648676744-670x500.jpg.webp)
ΑΛΜΥΡΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ
Συνταγή για αλμυρή κρητική τάρτα με απάκι και ρόκα.
Υλικά για 8 μερίδες
500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
5 αυγά
200 ml νερό
10 γρ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ. Κατσικίσιο Τυρί για Ντάκο Βέρο Κρητικό
200 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
1 απάκι χοιρινό
1 ματσάκι μαϊντανό
5 γρ. αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο
1 ματσάκι άγρια ρόκα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα επαναλαμβάνουμε με τα υλικά της γέμισης.
![](https://saltandsugar.gr/wp-content/uploads/cwv-webp-images/2020/01/headersalt.jpg.webp)
Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμα και μισοψήνουμε για 15 λεπτά στους 180˚C.
Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη γέμιση.
Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 180˚C.
Τέλος γαρνίρουμε την τάρτα με άγρια ρόκα.
Chef: Νικόλας Τσώτας
Αφήστε μια απάντηση