ΑΛΜΥΡΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ

Συνταγή για αλμυρή κρητική τάρτα με απάκι και ρόκα.

Υλικά για 8 μερίδες

500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
5 αυγά
200 ml νερό
10 γρ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

200 γρ. Κατσικίσιο Τυρί για Ντάκο Βέρο Κρητικό
200 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
1 απάκι χοιρινό
1 ματσάκι μαϊντανό
5 γρ. αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο
1 ματσάκι άγρια ρόκα για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Έπειτα επαναλαμβάνουμε με τα υλικά της γέμισης.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμα και μισοψήνουμε για 15 λεπτά στους 180˚C.

Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη γέμιση.

Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 180˚C.


Τέλος γαρνίρουμε την τάρτα με άγρια ρόκα.

Chef: Νικόλας Τσώτας


Πηγή

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *