Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Τσιπούρες φούρνου με ελιές και λεμόνι

Συνταγή για τσιπούρες στον φούρνο με ελιές και λεμόνι.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 Τσιπούρες
  • 1 κύβος MAGGI Ζωμός λαχανικών
  • 200 γρ. Λευκό κρασί
  • 100 γρ.Ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 Ξύσμα λεμονιού
  • 0.25 κ.γλ. Μπούκοβο
  • 0.5 κ.γλ. Αλάτι
  • 0.35 κ.γλ. Μαύρο πιπέρι
  • 1 Ματσάκι Μαϊντανό, φρέσκος
  • 1 Λεμόνι σε φέτες


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Καθαρίζουμε τα ψάρια καλά ή βάζουμε τον ψαρά μας να το κάνει (τα ψάρια να είναι 1 κιλό περίπου) και τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα.

Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών ΜΑGGI στο κρασί και με αυτό περιχύνουμε τα ψάρια. Θέλουμε να έρχεται σε ύψος το κρασί στο μισό του ψαριού κι αν δε φτάνει τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί (το κρασί καλύτερα να είναι Μοσχοφίλερο).

Βάζουμε και τις ελιές και το σκόρδο, κομμένο στα 2, ενδιάμεσα στα ψάρια.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο τα ψάρια και σκορπίζουμε το ξύσμα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα ψάρια.

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι τα ψάρια να είναι έτοιμα.

Σερβίρουμε από το ταψάκι με μπόλικο μαϊντανό ή μυρώνια ψιλοκομμένα.


Πηγή

Σχετικά άρθρα