Συνταγή για σπιτικό ψωμί ολικής.
Υλικά για 2 μερίδες
- 500 γρ. Μίγμα για ψωμί ολικής Μύλοι Κρήτης
- 310 γρ. Νερό
- 30 γρ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο ΑΒΕΑ
Εκτέλεση
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά για 2 μερίδες
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μία ελαστική ζύμη.
Προς το τέλος του ζυμώματος μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας, όπως κομματάκια ελιάς, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι, τριμμένη γραβιέρα κ.λπ.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σκεπασμένη με πανί. Κόβουμε τεμάχια ζύμης 400γρ. και πλάθουμε.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι και χαράζουμε την επιφάνειά τους.
Αφήνουμε τα ζυμάρια σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν περίπου το διπλάσιο.
Ψεκάζουμε νερό στην επιφάνειά τους και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου.