Δυναμώστε την εστία και ρίξτε μέσα τα τριμμένα λαχανικά μαζί με το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν, προσθέστε τον κύβο λαχανικών MAGGI και ανακατεύεται μέχρι να διαλυθεί.
Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι και πατήστε ελαφριά με ένα κουτάλι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Στη συνέχεια ρίξτε σε ένα μπολ το ψωμί, το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό, το δυόσμο και τα λαχανικά.
Ανακατέψτε καλά και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
Αφού δοκιμάσετε το αλάτι, πλάστε μεσαίου μεγέθους μπιφτέκια και ψήστε στο γκριλ του φούρνου στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίξτε το γάλα σε μια κατσαρόλα και δώστε μια βράση, αδειάστε μέσα τον πουρέ πατάτας MAGGI και χαμηλώστε στο ελάχιστο το μάτι.
Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι ο πουρές να πάρει βελούδινη υφή για περίπου 3 λεπτά.
Ρίξτε μέσα το πέστο με το βούτυρο, ανακατέψτε και αποσύρετε από την εστία.