Καρμπονάρα με πολύχρωμες πιπεριές & κολοκυθάκι

Καρμπονάρα με πολύχρωμες πιπεριές & κολοκυθάκι

Γρήγορη, εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα αλλά θρεπτική ταυτόχρονα καθώς περιέχει αρκετά λαχανικά

Υλικά για 4 μερίδες

300 γρ. σπαγγέτι
5 – 6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 μεγάλο κολοκυθάκι
2 κρόκοι αυγών
200 ml Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Telia
Ξύσμα από 1 λεμόνι
5 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αρκετό αλατισμένο βραστό νερό.

Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 100 ml από το νερό του βρασίματος.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κάθετα, αφαιρούμε τα σπόρια τους και στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε κάθετες λεπτές λωρίδες.

Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι το ελαιόλαδο και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Παράλληλα κόβουμε το κολοκυθάκι οριζόντια στη μέση και έπειτα το κόβουμε σε κάθετες λεπτές φέτες. Ρίχνουμε και το κολοκυθάκι μέσα στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 – 3 λεπτά.

Αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι τα σπαγγέτι μαζί με το νερό που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 3 – 4 λεπτά.

Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά, τους κρόκους την Κρέμα Γάλακτος NOYNOY Telia, το ξύσμα λεμονιού και το δυόσμο.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις ετοιμαστεί σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.


Πηγή

Σχετικά άρθρα