Φιλέτο μπακαλιάρου με κάπαρη και μαϊντανό

Φιλέτο μπακαλιάρου με κάπαρη και μαϊντανό

Για τους λάτρεις του μπακαλιάρου, και των νηστήσιμων συνταγών. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μπακαλιάρο με μαύρο μπακαλιάρο, αγγελόψαρο ή μουρούνα.


Υλικά για 4 μερίδες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. βούτυρο Lurpak® ανάλατο και έξτρα για το άλειμμα
  • 50 γρ. τρίμματα ψωμιού
  • 15 γρ. μαϊντανός με επίπεδα φύλλα ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάππαρη ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 Χ 200 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς την πέτσα

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ

    • 10γρ. μαϊντανός με επίπεδα φύλλα ψιλοκομμένος
    • 300ml ζωμός ψαριού
    • 50 γρ. κρύο βούτυρο Lurpak® ανάλατο, κομμένο σε κύβους
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Χυμός λεμονιού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

    Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C / 180˚C στους 180C με αέρα / φυσικό αέριο στο 6.

    Τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι με το βούτυρο Lurpak® ανάλατο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

    Τοποθετήστε τα μισά κρεμμύδια σε ένα μπολ και αφήστε τα υπόλοιπα στο τηγάνι.

    Προσθέστε στο κρεμμύδι τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, την κάππαρη, το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.

    Βουτυρώστε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε αυτό και καρυκεύστε.

    Πατήστε τα τρίμματα ψωμιού στην πάνω πλευρά του ψαριού και ψήστε στο φούρνο για 16 – 20 λεπτά ανάλογα με το πάχος των φιλέτων, έως ότου μαγειρευτούν.

    Στο μεταξύ, φτιάξτε τη σος προσθέτοντας το ζωμό στα κρεμμύδια στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στο μισό.

    Σταδιακά ρίξτε μέσα τους κύβους από το κρύο βούτυρο Lurpak® προκειμένου να φτιάξετε μία ρευστή σος, προσθέστε τον μαϊντανό και καρυκεύστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι προσθέτοντας χυμό λεμονιού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

    Σερβίρετε το μπακαλιάρο με τη σος και τα λαχανικά εποχής.


    Πηγή

    Σχετικά άρθρα