Κλασσικό Cheesecake

Κλασσικό Cheesecake

Μια συνταγή για κλασσικό cheesecake, που θα απολαύσετε παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας.


Για φόρμα 23 εκ. περίπου

Υλικά για τη βάση:

  • 200 γραμμάρια digestive μπισκότα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

Υλικά για το γέμιση:

  • 700 γραμμάρια κρέμα τυρί (cream cheese), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C.

Για τη βάση, θρυμματίστε τα digestive μπισκότα σε πάρα πολύ μικρά κομμάτια, σχεδόν σκόνη με την βοήθεια ενός επεξεργαστή τροφίμων.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος συνδυασμός.

Στρώστε το μείγμα με τα μπισκότα στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ με αποσπώμενη βάση ( 23cm) και πιέστε καλά για να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση για το cheesecake.

Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά, για να πήξει η βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, με την βοήθεια ενός μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και απαλό.

Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά και να προκύψει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Στην συνέχεια χύστε την κρέμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα.

Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρώς χρυσό στην επιφάνεια.

Αφήστε το cheesecake να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα, για να πήξει και να κρυώσει πλήρως.

Πριν το σερβίρετε, μπορείτε να διακοσμήστε την επιφάνεια του cheesecake με φρέσκα φρούτα, σιρόπι φρούτων ή άλλα διακοσμητικά της αρεσκείας σας.

Σχετικά άρθρα