Υλικά:
1/4 του φλιτζανιού χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
1/4 του φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια
1/4 του φλιτζανιού χοντροκομμένα φουντούκια
500 γραμμάρια κουβερτούρα
λίγο αλάτι (μισό κουταλάκι περίπου)
Προετοιμασία:
Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν αρώματα. Όταν είναι έτοιμοι κατεβάζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπλεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ διαστάσεων 20×20 εκατοστών περίπου, βάζουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα. Αμέσως προσθέτουμε τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς και το αλάτι.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 10-20 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Όταν είναι έτοιμη, βγάζουμε από το ψυγείο, σπάμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Μπορείτε να αλλάξετε τους προτεινόμενους ξηρούς καρπούς με οποιονδήποτε της αρεσκείας σας.