Υλικά:
200 γρ. λευκό ταραμά
4-5 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι
Προετοιμασία:
Αρχικά βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα να βράσουν καλά.
Βάλτε το χοντροκομμένο κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ μαζί με τον ταραμά και χτυπήστε τα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά σιγά μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
Στην συνέχεια προσθέστε τις βρασμένες πατάτες που έχετε κόψει σε κυβάκια, τον χυμό λεμονιού το πιπέρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.