Η φριτάτα είναι πιάτο Ιταλικής προέλευσης με βάση τα αυγά, σαν την γνωστή μας ομελέτα,
εμπλουτισμένο με πρόσθετα συστατικά όπως κρέατα, τυριά, λαχανικά ή ζυμαρικά.
Υλικά: (για 4 με 6 μερίδες)
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μακαρόνια βίδες
8 αυγά
100 γρ. χαμ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αρακά (κατεψυγμένο)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι (από κονσέρβα)
1 μεσαίο κρεμμύδι
5-6 ντοματίνια
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Προετοιμασία:
Βράζουμε τα μακαρόνια βίδες σε μια μικρή κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως του πακέτου τους και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ διαστάσεων περίπου 30×20 εκατοστών, ή το στρώνουμε με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μακαρόνια, το χαμ κομμένο σε μικρά κομμάτια, το καλαμπόκι, τον αρακά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφού ανακατέψουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, τα ρίχνουμε στο πυρέξ.
Κόβουμε τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε από πάνω.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας στο τέλος το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε στο πυρέξ ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα περίπου.