ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Ntolmadakia

Υλικά:

500 γρ. κιμά

250 γρ. αμπελόφυλλα

8 κ.σ. ρύζι για γεμιστά ή τύπου καρολίνα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

4 κ.σ. βούτυρο

Συνταγή για αυγολέμονο θα βρείτε εδώ.

 

Εκτέλεση:

Αρχικά θα πρέπει να ζεματίσουμε τα αμπελόφυλλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά. το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι.

Παίρνουμε ένα φύλλο και βάζουμε στην άκρη του λίγη από τη γέμιση. Τυλίγουμε και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα ντολμαδάκια το βούτυρο και νερό ώστε να τα καλύψει. Τα σκεπάζουμε με ένα βαθύ πιάτο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα και να ψηθεί το ρύζι.

Σερβίρουμε με αυγολέμονο.

 

 

Tip: Μπορούμε να παραλείψουμε τον κιμά και να προσθέσουμε στη γέμιση μια ντομάτα τριμμένη, και 1-2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media