Υλικά:
500 γρ. κιμά
250 γρ. αμπελόφυλλα
8 κ.σ. ρύζι για γεμιστά ή τύπου καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. βούτυρο
Συνταγή για αυγολέμονο θα βρείτε εδώ.
Εκτέλεση:
Αρχικά θα πρέπει να ζεματίσουμε τα αμπελόφυλλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά. το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Παίρνουμε ένα φύλλο και βάζουμε στην άκρη του λίγη από τη γέμιση. Τυλίγουμε και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα ντολμαδάκια το βούτυρο και νερό ώστε να τα καλύψει. Τα σκεπάζουμε με ένα βαθύ πιάτο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα και να ψηθεί το ρύζι.
Σερβίρουμε με αυγολέμονο.
Tip: Μπορούμε να παραλείψουμε τον κιμά και να προσθέσουμε στη γέμιση μια ντομάτα τριμμένη, και 1-2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.