Υλικά:
1/2 κιλό μικρές πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Τοποθετούμε στο ταψί τις πατάτες που έχουν βράσει και τις πιέζουμε ώστε να “σπάσουν”. Δεν θέλουμε να τις πολτοποιήσουμε ή να τις θρυμματίσουμε, θέλουμε απλά να ανοίξουν. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το μίγμα τις πατάτες και ψήνουμε για ακόμη 5-7 λεπτά.