Υλικά:
1/2 πακέτο σπαγγέτι ( ή λινγκουίνι )
1 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. γαρίδες, μεσαίες, καθαρισμένες ( αφήνουμε την ουρά τους )
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί, ξηρό
1 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ντομάτα, μικρή, κομμένη σε κυβάκια
1/2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
τριμμένη παρμεζάνα για να σερβίρουμε
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 2 κ.σ. από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε να κάψουν σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Προσοχή δεν το αφήνουμε πολλή ώρα να πάρει χρώμα γιατί θα πικρίσει.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει, το μπούκοβο και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, τα κυβάκια ντομάτας και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.