ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡH ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

 κριθαρακι

Υλικά:

1 φλ.τσ. κριθαράκι

1 κονσέρβα καλαμπόκι, που έχουμε στραγγίσει

1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, που έχουμε στραγγίσει ( προαιρετικά)

20 περίπου ντοματίνια, κομμένα στη μέση

2 αβοκάντο, ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

1/4 φλ.τσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη σος:

1/4 φλ.τσ. γιαούρτι

1/4 φλ.τσ. μαγιονέζα

3 κ.σ. γάλα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

μια πρέζα αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τα ντοματίνια, το αβοκάντο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Για να φτιάξουμε τη σος, βάζουμε όλα τα υλικά της στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και ανακατεύουμε καλά.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media