Υλικά:
1 φλ.τσ. κριθαράκι
1 κονσέρβα καλαμπόκι, που έχουμε στραγγίσει
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, που έχουμε στραγγίσει ( προαιρετικά)
20 περίπου ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 αβοκάντο, ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1/4 φλ.τσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σος:
1/4 φλ.τσ. γιαούρτι
1/4 φλ.τσ. μαγιονέζα
3 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τα ντοματίνια, το αβοκάντο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Για να φτιάξουμε τη σος, βάζουμε όλα τα υλικά της στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και ανακατεύουμε καλά.