Συνταγή για φασόλια γίγαντες στον φούρνο…
Υλικά: (για 2 μερίδες)
3 φλ.τσαγιού γίγαντες
500 γρμ φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης
μαϊντανό δάφνη
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 μλ κόκκινο γλυκό κρασί
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
μία μεγάλη κουταλιά τυροκαυτερή για κάθε μερίδα
αλάτι
πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση:
Έχουμε μουλιάσει τους γίγαντες σε νερό,για να τους μαγειρέψουμε το πρωί της επόμενης ημέρας.
Ξεκινάμε βράζοντας τους γίγαντες. Πετάμε το πρώτο νερό και ξαναβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν,χωρίς όμως να λιώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, ίσα ίσα να μαραθούν, θέλουμε έντονη γεύση και υφή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα,το μαϊντανό τα γαρύφαλλα,το αλάτι,το πιπέρι και τη ρίγανη και ρίχνουμε σιγά σιγά το κρασί. Μόλις εξατμίζεται η πρώτη μικρή ποσότητα κρασιού,ρίχνουμε την επόμενη.
Βάζουμε τους γίγαντες με τη σάλτσα σε πυρέξ και ψήνουμε για λίγη ώρα στο φούρνο ώστε να δέσουν τα υλικά μας.
Σερβίρουμε με φέτα ή τυροκαυτερή.
Την συνταγή αυτή, μας την παραχώρησε η Έφη Μπαξεβάνη.
Τις υπέροχες συνταγές της Έφης μπορείτε να τις βρείτε και εδώ.