Μια αγαπημένη κλασσική συνταγή για σπιτικό παγωτό σάντουιτς με βανίλια, μπισκότα πτι μπερ, γέμιση τύπου cookies and cream, και επικάλυψη σοκολάτας.
Απλή, εύκολη, γρήγορη με απίστευτη γεύση, φτιαγμένη από τα χεράκια σας.
Υλικά:
250 γρ. / μια συσκευασία κρέμα σαντιγί σε μεταλλικό κουτί.
400 γρ. / μια συσκευασία γάλα ζαχαρούχο
340 γρ. / δυο συσκευασίες γάλα εβαπορέ των 170 γρ. (μικρή συσκευασία)
125 γρ. / μια σοκολάτα κουβερτούρα
2 μέτριες κουταλιές της σούπας βούτυρο ή βιτάμ.
1 1/2 πακέτο περίπου μπισκότα πτι μπερ
12 με 14 μίνι-μικρά μπισκότα τύπου όρεο
3 βανίλιες
Προετοιμασία:
Πριν ξεκινήσουμε την εκτέλεση της συνταγής βάζουμε στο ψυγείο την σαντιγί, το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και τα αφήνουμε για μια ώρα τουλάχιστον.
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο ή το βιτάμ,σε χαμηλή θερμοκρασία για να λιώσουν.
Ξεκινάμε χτυπώντας την σαντιγί με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το εβαπορέ γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα αφράτο.
Τέλος θρυμματίζουμε τα μίνι μπισκότα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας, ανακατεύοντας απαλά ώστε να απλωθούν παντού.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση από τα πτι μπερ μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο.
Ρίχνουμε το μείγμα μας από πάνω και το στρώνουμε με μια σπάτουλα απαλά.
Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλη μια σειρά μπισκότα πτι μπερ από πάνω και τα περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.
Για πιο εύκολο κόψιμο – σερβίρισμα μπορείτε να βγάλετε το πυρέξ από την κατάψυξη στις 2 ώρες και να κόψετε – χαρακώσετε το γλυκό ανάμεσα στα μπισκότα ώστε να σερβιριστεί πιο εύκολα όταν θα είναι έτοιμο.