Συνταγή για απολαυστικό μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα γάλακτος και φράουλες.
Υλικά:
900 γρ. φράουλες σε φέτες
3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια σκόνη
28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
μαρμελάδα φράουλας
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται.
Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.
Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα.
Στρώνετε μαρμελάδα λεπτή στρώση Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε 3 η 4 στρώματα μπισκότων.
Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε λίγη 3-κουταλιές σούπας μαρμελάδα ανακατεύουμε ελαφρώς το στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε λίγες κομμένες φράουλες διάσπαρτες.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φράουλες με κεράσι μαρμελάδα και φρέσκα κεράσια.
Η αρχική συνταγή βρίσκεται εδώ: http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2016/07/blog-post_27.html