Συνταγή για φλογέρες με γέμιση ελληνικών τυριών.
Υλικά για 10 μερίδες
½ πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
150 γρ. μανούρι τριμμένο
150 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. κασέρι τριμμένο
4 αυγά χτυπημένα
1 κουτ. σούπας δυόσμος
Αλάτι – πιπέρι
Λίγο μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα τυριά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα αυγά, το αλατοπίπερο, τον δυόσμο και τα ζυμώνουμε.
Σε ένα σκεύος λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε χλιαρή θερμοκρασία.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε 3 ισομερή κομμάτια (ρολά) μήκους περίπου 8-12 εκατοστών.
Αλείφουμε 3 φύλλα, ξεχωριστά από τα κομμάτια του φύλλου κρούστας, με Flora Soft με βούτυρο και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
Στην άκρη βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση των τυριών και τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας προσεκτικά τις πλαϊνές πλευρές της φλογέρας, για να μη φύγει η γέμιση στο ψήσιμο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα κρούστας και η γέμιση.
Αλείφουμε την κάθε φλογέρα με λίγο λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι.
Τις τοποθετούσε σε ταψί αλειμμένο με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε σε φούρνο στους 170-180°C για 20 λεπτά περίπου.