Μάθε πως θα φτιάξεις τραγανά φιλετίνια κοτόπουλο, που λιγουρεύονται μικροί και μεγάλοι, σε χρόνο ρεκόρ.
Υλικά
500 γραμ. κοτόπουλο φιλέτο χωρίς πέτσα, κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/4 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο ψωμί
2/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χρησιμοποίησε τρία μικρά μπολ. Στο ένα θα βάλεις το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι. Στο άλλο θα βάλεις βούτυρο ή το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Στο τρίτο θα βάλεις τον βασιλικό, την παρμεζάνα, την πάπρικα και την τριμμένη φρυγανιά ( ή ψωμί).
Τοποθέτησε τα κομμένα φιλετάκια του κοτόπουλου πρώτα στο μπολ με το αλεύρι, έπειτα στο μπολ με το λάδι και τέλος στο μπολ με την τριμμένη φρυγανιά.
Τοποθέτησε τα φιλετάκια σε ένα αντικολλητικό χαρτί και βάλ’τα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
Μόλις πάρουν χρώμα από την μια πλευρά, γύρισε τα και ψήσε για ακόμα 5 με 8 λεπτά.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media