Μια συνταγή του Kids Cooking Club by Κυριάκος Μελάς. Ιδανική για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια.
Υλικά
για τη βάση
250 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
75 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
125 γραμμάρια λιπαρή ουσία (μισό ελαιόλαδο-μισό βούτυρο)
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
για την κρέμα
300 γραμμάρια γάλα
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
200 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
80 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά της σούπας απόσταγμα πικραμύγδαλου
3 αχλάδια
Εκτέλεση
Για τη βάση: ανακατέψτε καλά την λιπαρή ουσία, τη ζάχαρη το αυγό και τη βανίλια, προσθέστε τα στερεά υλικά και ζύμωστε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήστε να παγώσει στο ψυγείο και να σφίξει .
Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και στρώστε το σε ατομικές μικρές ταρτιέρες ή σε μια μεγάλη . Έπειτα κάντε τρύπες με ένα πιρούνι και ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Για την κρέμα: βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ και ανακατέψτε μέχρι να δέσει. Κατεβάστε από την φωτιά και ρίξτε την σκόνη αμυγδάλου ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας και τέλος το απόσταγμα πικραμύγδαλου.
Γεμίστε την βάση τάρτας με την κρέμα και βάλτε από πάνω τα αχλάδια κομμένα σε κομμάτια.
Ψήστε στους 170ο βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media