Υλικά:
1000 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
7 γαρύφαλλα
φλούδα απο 1 λεμόνι και απο 1 πορτοκάλι
3 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση:
Βάζουμε 1 κούπα νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τις φλούδες. Αφήνουμε να τα υλικά να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το μίγμα μέχρι να ζεσταθεί το κρασί. Προσοχή το κρασί δεν πρέπει να βράσει, πρέπει απλά να ζεσταθεί γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ του.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μίγμα σε μια κανάτα.