Συνταγή για καγιανά με πράσινη πιπεριά από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Υλικά για 2 μερίδες
4 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak soft
½ πράσινη πιπεριά
200 γραμμάρια τοματίνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρά κυβάκια την πράσινη πιπεριά και ψιλοκόβετε τα τοματίνια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά για 2-3 λεπτά, προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
Προσθέτετε τα αυγά στο τηγάνι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα σερβίρετε τον καγιανά σε ατομικά πιάτα.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media