Υλικά:
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 και 1/4 φλ.τσ. γάλα πλήρες
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μίγμα και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με τον αβγοδάρτη ώστε να μην μας σβολιάσει το μίγμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο πόσο πηχτή θέλουμε τη μπεσαμέλ.
Η συνταγή που σας δείχνουμε φτιάχνει περίπου 1 φλ.τσ. μπεσαμέλ. Μπορείτε εύκολα να διπλασιάσετε ή και να τριπλασιάσετε τις ποσότητες.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τον κρόκο απο ένα αυγό στο τέλος για να πάρει περισσότερο χρώμα η μπεσαμέλ καθώς ψήνεται.