Υλικά:
6 ντομάτες ώριμες και ξεφλουδισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλ.τσ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του τμήμα)
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις ντομάτες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαραθούν και οι ντομάτες. Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το σέλινο και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και πολτοποιούμε την σούπα με ραβδομπλέντερ ή την περνάμε απο το μπλέντερ.
Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και φρυγανισμένο ψωμί.