Μουσταλευριά Νάξου

Παραδοσιακή συνταγή μουσταλευριάς, από το 8ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” που πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο στις 4-5 και 6 Σεπτέμβρη 2014.


Υλικά

  • 4 ποτήρια μούστο έτοιμο βρασμένο
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. καρύδια χοντρο-κοπανισμένα
  • σουσάμι
  • κανέλα ( προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε τον μούστο σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε.

Μόλις ζεσταθεί παίρνουμε την μισή ποσότητα και διαλύουμε σε ένα άλλο σκεύος το αλεύρι.


Προσθέτουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά. προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και την κανέλα αν θέλουμε.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *