Υλικά: (30 τυροπιτάκια περίπου)
1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι πλήρες
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
300 γραμμάρια αλμυρή φέτα τριμμένη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, σε σκόνη
λίγο πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα.
Προετοιμασία:
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης προσθέτοντας τελευταίο το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας ώστε να γίνει μια μαλακή σχετικά ζύμη που όμως δεν κολλάει στα χέρια.
Μόλις η ζύμη έχει την επιθυμητή υφή, την σκεπάζουμε στο μπολ που είναι και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.
Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε την γέμιση, βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Τα πατάμε για να ανοίξουν σε κυκλικό σχήμα και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα της γέμισης. Διπλώνουμε και κλείνουμε στην μέση σε σχήμα μισοφέγγαρο πατώντας καλά τις άκρες. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείβουμε με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.