Υλικά:
1 & 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. τυρί μετσοβόνε
100 γρ τυρί γραβιέρα
πιπέρι
πάπρικα για γαρνίρισμα
Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ λίγο λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζουμε το πιπέρι και τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά μας.
Καλύπτουμε με μια μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε για ένα μισάωρο τουλάχιστον, να δέσει η ζύμη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Όταν το λάδι έχει κάψει, με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα μας, μια κουταλιά (σε μέγεθος καρυδιού) και με την βοήθεια ενός δεύτερου κουταλιού σπρώχνουμε και την ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν και τα αναποδογυρίζουμε για να τηγανιστούν και από την πάνω πλευρά.
Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι τα βάζουμε με μια πιατέλα που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας επάνω, ώστε να τραβήξει το λάδι.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ντιπ από κρέμα φέτας.