Υλικά:
3 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
3-4 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
2-3 μελιτζάνες, κομμένες σε τέταρτα
3-4 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες ή χυμό ντομάτας
4-5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 ματσάκι μαϊντανό, μικρό, ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ.τσ. λάδι
2 ποτήρια νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες στο ταψί μας. Περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και πασπαλίζουμε με το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι περίπου από 1/2 κ.γ. ή ανάλογα το γούστο μας. Περιχύνουμε με το λάδι και το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Tip: Μπορούμε αν θέλουμε στο ταψί να προσθέσουμε 1 δαφνόφυλλο και 2-3 κόκκους μπαχάρι για έξτρα άρωμα.
Πριν ψήσουμε τα λαχανικά αν θέλουμε μπορούμε να τα σοτάρουμε ελαφρώς για έξτρα νοστιμιά.
Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο μπορούμε να πασπαλίσουμε το φαγητό με μπόλικη θρυμματισμένη φέτα που του πάει τέλεια!!!