ΨΗΤΟΣ ΑΝΑΝΑΣ

Δεν έχετε πολύ χρόνο για να φτιάξετε ένα γλυκό ή θέλετε ένα επειγόντως;
Έχουμε μια απλή λύση. Ανανάς, ψητός με τυρί κρέμα και σάλτσα καραμέλας!

 

Υλικά:

1 ανανάς καθαρισμένος και κομμένος σε λεπτές φετούλες

1 συσκευασία τυρί κρέμα ( εμείς βάλαμε mascarpone )

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. γάλα

1 βανίλια

1/4 φλ.τσ. αμύγδαλο φιλέ

Σάλτσα καραμέλας σπιτική ή έτοιμη

 

Εκτέλεση:

Αλείφουμε τη σχάρα του φούρνου με λάδι και προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Τοποθετούμε τις φέτες του ανανά στην καυτή σχάρα και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς. Φροντίζουμε να αλλάζουμε πλευρά στις φέτες όσο ψήνονται.

Στο μεταξύ βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

Βάζουμε τις φέτες του ανανά σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με το μίγμα του τυριού και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Για έξτρα γλύκα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα καραμέλας.

Σχετικά άρθρα