Η Σόφη μας προτείνει μια συνταγή βασιλόπιτας βουτύρου για να μυρίσει το σπίτι μας “Πρωτοχρονιά”.
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό αλλά σοφτ (μαλακό) σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. γιαούρτι χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ ξύσμα λεμόνι
Για το γλάσο:
- 400 γρ. βανίλια γλυκό υποβρύχιο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 8-10 λεπτά να αφρατέψει καλά και ρίχνουμε το γιαούρτι χτυπώντας 2′ ακόμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το αλάτι και το κορν φλάουρ.
Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και χτυπάμε ίσα να ενωθεί καλά στα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 24-26 εκ.με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45′ περίπου.
Αφήνουμε το κέικ να γίνει χλιαρό.
Λιώνουμε τη βανίλια σε μπεν μαρί και περιχύνουμε γρήγορα το χλιαρό κέικ γιατί σκληραίνει αμέσως μόλις κρυώσει.
Αν κρυώσει την ξαναβάζουμε στο μπεν μαρι και συνεχίζουμε.
Μοσχοβολάει φρέσκο βούτυρο και πορτοκάλι!!!
Για να γράψουμε επάνω στη Βασιλόπιτα λιώνουμε σοκολάτα και την βάζουμε σε μια σακουλίτσα που της κόβουμε την άκρη με ένα ψαλίδι.
Τη συνταγή μας την εμπιστεύτηκε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου, τις ονειρεμένες συνταγές της Σόφης μπορείτε να τις βρείτε εδώ: « Οι Λιχουδιές της Σόφης.»
Μοιράσου το στα social media