ΣΥΚΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

Μια συνταγή για ένα γρήγορο επιδόρπιο με σύκα και γιαούρτι. Φτιάχνετε σε 10 μόλις λεπτά και θα σας ξετρελάνει με την γεύση του αλλά και το μεθυστικό άρωμα κανέλας.

 


Υλικά: (για 4 μερίδες)

4 μεγαλούτσικα σύκα ή 8 μικρά
4 κ.τ.γλυκού βούτυρο
4 κ.τ.γλυκού μέλι
μερικά αμύγδαλα
κανέλα για πασπάλισμα
2 κεσεδάκια γιαούρτι

 


Προετοιμασία:

Ξεπλένουμε αρχικά τα σύκα και στην συνέχεια τα χαρακώνουμε σταυρωτά, να ανοίξουν σαν τα πέταλα λουλουδιού. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε από μια κουταλιά βούτυρο, στο κέντρο κάθε σύκου.

 

Περιχύνουμε από μια κουταλιά μέλι σε κάθε σύκο, προσθέτουμε τα αμύγδαλα είτε ολόκληρα, είτε χοντροκομμένα και πασπαλίζουμε με κανέλα.


 

ΣΥΚΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

Τα βάζουμε στον φούρνο στο γκριλ για 5 με 10 λεπτά να μαλακώσουν τα σύκα και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι από το βούτυρο το μέλι και την κανέλα.

 

Απλώνουμε το γιαούρτι στα πιατάκια μας και τοποθετούμε από ένα σύκο σε κάθε πιάτο. (Αν έχετε κάνει 8 σύκα αντί για 4, τοποθετήστε από δυο.)

 

Περιχύστε με το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί και σερβίρετε όσο είναι ζεστά ακόμα.

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *