Το αγαπημένο γλυκό των Αμερικανών. Βάλτε το στο τραπέζι σας, δώστε μια επιπλέον γεύση με μαύρη σοκολάτα και φουντούκια και απολαύστε το κέηκ μπανάνας με καφέ ή τσάι.
Υλικά
230 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια ψίχα φουντουκιού
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 μπανάνες ώριμες (όσο πιο μαύρες, τόσο καλύτερες)
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά σούπας σιρόπι αγαύης (αντί για ζάχαρη)
100 γραμμάρια κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Σε μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, ψίχα φουντουκιού, μπέικιν, ζάχαρη (αν την προτιμάτε από το σιρόπι αγαύης)
Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, καλά, και προσθέστε το γάλα, το σιρόπι αγαύης και το λιωμένο βούτυρο. Λιώστε τις μπανάνες με πηρούνι, προσθέστε τις.
Προσθέστε σιγά σιγά τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας, ρίξτε και τη σοκολάτα.
Βουτυρώστε μια φόρμα, ρίξτε το μείγμα, ψήστε για 40-50 λεπτά. Αφήστε λίγο να κρυώσει πριν βγάλετε τη φόρμα.
Καταργήστε εντελώς τη ζάχαρη και ρίξτε άφθονα κομμάτια σοκολάτας από πάνω, θα γίνει ακόμη πιο γκουρμέ το κέηκ μπανάνας.