Καλτσούνια λαμπριάτικα

Υλικά


400 γρ. ανθότυρο
50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
2 αυγά
300 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
40 γρ. (8 κουτ. σούπας) ρακί
15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το ανθότυρο και την άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.

Ζυμώνετε τη φαρίνα με τη ρακί, το ελαιόλαδο και με λίγο νερό μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό ζυμάρι.

Ανοίγετε το ζυμάρι σε ένα λεπτό φύλλο και κόβετε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 10-12 εκατοστών. Συνολικά πρέπει να κόψετε 12 κομμάτια.

Μοιράζετε το μίγμα του ανθότυρου στα μισά κομμάτια ζύμης, τα αλείφετε γύρω – γύρω με λίγο αυγό και τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα κομμάτια, πιέζοντας τα στα άκρα για να κολλήσουν.

Τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και τα σερβίρετε πασπαλίζοντας τα με μέλι και κανέλα.

Πηγή

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *