ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ


Υλικά

2 κολοκύθια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 φοινόκιο
1 κλωνάρι σέλερι
100γρ. κινόα κόκκινη
10 φύλλα βασιλικού
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κύβο κότας MAGGI


Εκτέλεση

Κόψτε όλα τα λαχανικά σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό. Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε 2 κ.σ ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα λαχανικά σε δόσεις και αν χρειαστεί ψήστε στο φούρνο για λίγα λεπτά.

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 1 λίτρο νερό και τον κύβο κότας MAGGI, βράστε την κινόα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.


Αφήστε τα λαχανικά στην άκρη μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους και κόψτε σε κυβάκια. Βάλτε τα λαχανικά και την κινόα σε ένα μπολ, ρίξτε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, προσθέστε λάδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρετε σαν σαλάτα ή γαρνιτούρα για ψάρι .

Πηγή

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΣΑΛΑΤΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *