Υλικά
2 κολοκύθια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 φοινόκιο
1 κλωνάρι σέλερι
100γρ. κινόα κόκκινη
10 φύλλα βασιλικού
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κύβο κότας MAGGI
Εκτέλεση
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά
2 κολοκύθια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 φοινόκιο
1 κλωνάρι σέλερι
100γρ. κινόα κόκκινη
10 φύλλα βασιλικού
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κύβο κότας MAGGI
Εκτέλεση
Κόψτε όλα τα λαχανικά σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό. Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε 2 κ.σ ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα λαχανικά σε δόσεις και αν χρειαστεί ψήστε στο φούρνο για λίγα λεπτά.
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 1 λίτρο νερό και τον κύβο κότας MAGGI, βράστε την κινόα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Αφήστε τα λαχανικά στην άκρη μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους και κόψτε σε κυβάκια. Βάλτε τα λαχανικά και την κινόα σε ένα μπολ, ρίξτε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, προσθέστε λάδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σαν σαλάτα ή γαρνιτούρα για ψάρι .