Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Μελομακάρονα με σοκολάτα
Με άρωμα Χριστουγέννουν και γεύση σοκολάτας, τα κλασσικά μελομακάρονα λίγο διαφορετικά…
Υλικά για 80 τεμάχια
650 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
130 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
10 γραμμάρια μαγειρική σόδα
I1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο σκόνη
300 ml χυμό πορτοκάλι
300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γραμμάρια ξύσμα σοκολάτα
100 γραμμάρια καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
900 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη
1300 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο νερό
300 γραμμάρια γλυκόζη
250 γραμμάρια μέλι
Φλούδα 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά.
Το αφήνουμε για 2-5 λεπτά στη φωτιά.
Έπειτα, το κατεβάζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το χυμό του πορτοκαλιού, το λιωμένο βιτάμ, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα σοκολάτας, την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε.