Πράσινο κριθαρότο με γαρίδες

Μια νηστίσιμη συνταγή της Ντίνας Νικολάου για κριθαρότο με γαρίδες.


Υλικά για 4 μερίδες

Για το κριθαρότο

  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπερόριζα, σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό γαρίδας

Για τον ζωμό γαρίδας

  • 12 κεφάλια & κελύφη γαρίδας
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σπόρους
  • 1 λίτρο νερό
  • πιπέρι

Για την πράσινη κρέμα

  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • αλάτι & πιπέρι

Για τις γαρίδες

  • 12 γαρίδες μεγάλες, χωρίς κελύφη και έντερα (κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη για το ζωμό)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, σκόνη
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Για τον ζωμό:

Bάζουμε το ελαιόλαδο σε μια σωτέζα να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το κύμινο, τα κεφάλια και τα κελύφη και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το ζωμό να βράσει για 10 λεπτά.

Σουρώνουμε το ζωμό και κρατάμε ½ φλιτζάνι για την κρέμα.

Για το κριθαρότο:

Σε μια δεύτερη σωτέζα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον γλυκάνισο, την πιπερόριζα, και το κριθαράκι.

Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε το κρασί.

Προσθέτουμε το ζωμό γαρίδας (σουρωμένο), ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει το κριθαρότο μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Για την κρέμα:

Σε ένα μούλτι χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα, την ρόκα, τα μυρώνια, το σκόρδο και τον ζωμό γαρίδας που έχουμε κρατήσει.

Προσθέτουμε την κρέμα στο κριθαρότο, το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Για τις γαρίδες:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πιπερόριζα, τον γλυκάνισο και τις γαρίδες.

Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, αλατίζουμε και σερβίρουμε με το κριθαρότο.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *