Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Φιλετάκια γαλέου
Λαχταριστή και εύκολη συνταγή για φιλετάκια γαλέου με ντοματίνια.
Υλικάγια 4 μερίδες
4 φέτες φρέσκο γαλέο
500 γραμμάρια μικρά τοματίνια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι θυμάρι ξερό
3 σφηνάκια γλυκό Σαμιώτικο κρασί
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Μερικά φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
Πλένετε τα τοματίνια και τα αφήνετε ολόκληρα ακόμη καλύτερα εάν είναι και στο τσαμπί τους.
Τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και πασπαλίζετε από πάνω αλάτι (προτιμάμε ανθό αλατιού για αυτή την συνταγή), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι τα τοματίνια να ψηθούν.