Υλικά:
3 φλ.τσ. μαρούλι χοντροκομμένο
1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φετούλες
1/3 φλ.τσ. σπόρους απο ρόδι
1/2 φλ.τσ. ρόκα (προαιρετικά)
1 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. χυμό ροδιού
1 κ.σ. χυμό απο λεμόνι
1 κ.γ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. μέλι
1/4 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το μαρούλι και τη ρόκα άν χρησιμοποιούμε σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέτουμε τις φετούλες του αχλαδιού και τους σπόρους του ροδιού. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό του ροδιού, το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το πιπέρι. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και περιχύνουμε τα λαχανικά με τη βινεγκρέτ που φτιάξαμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο θρυμματισμένο λευκό τυρί.