Σπιτικά κουλουράκια βουτύρου. Απλά εύκολα και γευστικά, ιδανικά για συνοδεία του καφέ.
Υλικά:
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 και 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη, το αλάτι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Όταν τα βγάλουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος το γάλα λίγο λίγο, και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και εύπλαστη. (Το ανακάτεμα μπορεί να γίνει με το χέρι ή στο μίξερ.)
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο περισσότερο γάλα ή αλεύρι μέχρι να έχει την επιθυμητή υφή.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, απλώνουμε επάνω την ζύμη και την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πάχος λιγότερο του ενός εκατοστού.
Με ένα κουπάτ ή ένα νεροπότηρο, κόβουμε σε στρογγυλά σχήματα 20 με 24 περίπου μπισκότα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, επάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 45 λεπτά περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.