Φτιάξατε ρεβύθια και σας περίσσεψαν από το μεσημέρι ή από το χτεσινό τραπέζι; Δώστε τους μια διαφορετική νότα, δημιουργώντας μια γευστική και δροσερή σαλάτα με ρεβύθια.
Υλικά: (για 2 μερίδες)
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένα ρεβύθια
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 μεσαίο αγγούρι
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο τυρί φέτα ή ανθότυρο
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία:
Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια την πιπεριά και το αγγούρι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την σκελίδα το σκόρδο, προσθέτοντας τα κι αυτά.
Ρίχνουμε την ρίγανη, το βαλσάμικο ξύδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο και η σαλάτα είναι έτοιμη.