Υλικά για 16 μπισκότα:
170 γρ.ζάχαρη
5 κ.σ σπορέλαιο
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη για το τύλιγμα
Εκτέλεση:
Σ’ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν,την κανέλα,το αλάτι και τη βανίλια.
Σ’άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη,το κακάο και το σπορέλαιο και με ένα σύρμα χτυπάμε το μίγμα.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.Δηλ.ρίχνουμε το ένα αυγο,χτυπάμε να ενωθεί και προσθέτουμε και το δεύτερο.
Ρίχνουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενωθούν.
Βάζουμε το μιγμα όπως είναι με το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε μίγμα και πλάθουμε στα γρήγορα μπαλάκια σε μέγεθος ενός καρυδιού.Τα τυλίγουμε στην άχνη.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε δοχείο με καπάκι κλειστά.Διατηρούνται μαλακά και μαστιχωτά!!!
Τη συνταγή μας την εμπιστεύτηκε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου, τις ονειρεμένες συνταγές της Σόφης μπορείτε να τις βρείτε εδώ: “ Οι Λιχουδιές της Σόφης.”