Η Έφη Μπαξεβάνη μας παρουσιάζει μια διαφορετική και έξτρα νόστιμη εκδοχή για τα γεμιστά!
Υλικά:
8 πιπεριές πολύχρωμες
350 γρμ κιμά
6 κσ κριθαράκι
6 τριγωνάκια a vache qui rit
φέτα
6 ελιές χωρίς κουκούτσια,ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
μαίντανό
αλάτι(λίγο καθώς τα τυριά και οι ελιές είναι ήδη αλμυρά)
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης.Τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε στον κιμά.Μόλις πάρει χρώμα,ρίχνουμε τα ντοματάκια και το κριθαράκι,χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί.Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά,προσθέτουμε τις ελιές,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και μαϊντανό.Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Στο τέλος προσθέτουμε τα 2 είδη τυριού.(δε θα λιώσουν εντελώς αν προστατεύονται από τις πιπεριές και αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε,αφήνοντας το μείγμα να κρυώσει)
Πλένουμε τις πιπεριές μας και αφαιρούμε τα καπάκια.Στη συνέχεια τις γεμίζουμε με το μείγμα,τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο,προσθέτουμε επάνω στις πιπεριές,αλάτι πιπέρι και ρίγανη και τις ψήνουμε στο φούρνο μας,στον αέρα στους 200 C μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Την συνταγή αυτή, μας την παραχώρησε η Έφη Μπαξεβάνη.
Τις υπέροχες συνταγές της Έφης μπορείτε να τις βρείτε και εδώ.