Ετοιμάστε ένα ξεχωριστό ασιατικό πιάτο σε λίγο χρόνο και εντυπωσιάστε με τις ικανότητές σας στην κουζίνα!
Σερβίρει: 4 | Χρόνος προετοιμασίας: 10′ | Χρόνος μαγειρέματος: 20′
Υλικά
½ κιλό γαρίδες, καθαρισμένες (με τις ουρές)
4 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 συσκευασία Ταϊλανδέζικη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι Knorr Asia
1 μερίδα Knοrr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
1 φλ. καυτό νερό
1 συσκευασία Knorr Risonatto Indienne
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στο wok ή σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τις γαρίδες στο ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο για 2΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3΄-4΄ ακόμη.
Ρίχνουμε την ταϊλανδέζικη σάλτσα με καρύδα και τσίλι, τη μερίδα του ζωμού και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 10΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το risonatto indienne συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε τις γαρίδες συνοδεύοντας με το risonatto. Γαρνίρουμε προαιρετικά με το φρέσκο κρεμμυδάκι.